Meny

Ugnsstekta grönsaker med potatisgnocchi

3–4 PORTIONER

1 aubergine
1 zucchini
1 röd paprika
3 tomater
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 msk hackade örter, t ex timjan och rosmarin
1 tsk grovt hackad chili
salt och peppar
500 g potatisgnocchi
1 dl svarta urkärnade oliver
basilikablad
(grovt riven parmesan)

Sätt ugnen på 200°.

Skär grönsaker och lök i jämnstora bitar. Lägg alltsammans på en plåt.

Riv vitlöken och vispa ihop den med 3/4 dl olivolja, örter och chili. Häll över grönsakerna och rör runt. Salta och peppra. Stek mjuka och gyllen­bruna i ugnen 15–20 minuter.

Koka gnocchin enligt förpackningens instruktioner. Häll av, låt rinna av och låt svalna något. Stek gyllenbruna i resterande olivolja. Vänd ner gnocchin och oliver i grönsakerna. Riv över basilika och eventuellt lite parmesanost.

Gott till exempelvis kyckling.

Recept: Ingela Persson