Meny

Vegetariska vårrullar

CA 20 STYCKEN

100 g glasnudlar
2 dl grovt rivna rotfrukter
1 lök, skivad
2 dl fint strimlad kål, t ex fänkål, vitkål, rödkål
1 msk soja
1 tsk sambal oelek
1 tsk ättiksprit, 12%
1 tsk strösocker
salt och peppar
1/2 dl vetemjöl
1 dl vatten
ca 20 plattor vårrulledeg
1–2 dl olja

Lägg nudlarna i hett vatten tills de mjuknat, ca 5 minuter. Häll av och låt rinna av.

Fräs rotfrukter, lök och kål mjuka i olja i en stekpanna. Smaksätt med soja, sambal, ättika, socker, salt och peppar. Låt svalna och blanda med nudlarna.

Rör ihop mjöl och vatten i en skål. Lägg ett par matskedar fyllning på varje degplattas mitt. Pensla kanterna med mjölblandningen och vik ihop till täta avlånga rullar. Stek rullarna knapriga i rikligt med olja i en stekpanna.

Goda med ris och sweet chili-sås.

Recept: Ingela Persson