Kaktusfikon ca 500 g
43,50 kr
Ekologiskt odlade kaktusfikon från Italien.
Var försiktig när du hanterar dem så att du inte sticker dig på taggarna. I de
svarta prickarna finns fina taggar som gärna fastnar på händerna. Skala
kaktusen genom att skära av topp och botten. Skär sedan tunna snitt genom
skalet längs med och dra försiktigt bort skalet.
Passar med
Ät fikonet som det är eller som ett tillbehör till ostar. Det passar också bra i sallader och desserter.
Säsong
I Europa skördas kaktusfikon från september till januari.
Förvaring
Förvara kaktusfikonen svalt, i 5–10°. Gärna i en papperspåse så riskerar ingen att sticka sig.
Sök vara
Kategorier
Veckans favoriter
(13)
Bröd & Kakor
(18)
Bönor, Linser, Ärtor
(15)
Drycker
(49)
Ekolådans kokböcker
(2)
Flingor & Gryn
(13)
Färsk frukt
(35)
Färska grönsaker
(63)
Färskt bröd
(1)
Glutenfritt
(22)
Julkasse, tom med rött band
(1)
Julsortiment färskvaror
(24)
Julsortiment stapelvaror
(30)
Kaffe & Te
(32)
Kakao
(1)
Kassar
(5)
Konserverat Frukt & Grönt
(28)
Laktosfritt
(9)
Mjöl & Kross
(17)
Nötter
(1)
Nötter, Frön & Torkad frukt
(26)
Oliver
(8)
Olja & Vinäger
(14)
Pasta, Ris & Matgryn
(31)
Socker, Sirap & Honung
(9)
Sylt, Marmelad & Nötsmör
(31)
Såser, Kryddor & Smaksättare
(43)
Sötsaker & Snacks
(47)
Tvål & Rengöring
(39)
Ägg
(1)