Kryddkrasse
Kryddkrassen kallas också smörgåskrasse och trädgårdskrasse och tillhör familjen krassingar i vilken vattenkrasse, basilikakrasse, daikonkrasse och shisokrasse ingår, för att bara nämna några.
Kryddkrassen är känd för att den gror så lätt och snabbt – till och med utan jord inomhus. Klipp av bladen och ät dem som de är på smörgåsen eller i en sallad eller i gräddfilssås. Undvik att värma den för då tappar den sin fina lite peppriga smak.
Förvaring
Kryddkrasse förvaras bäst oklippt i kylen.
Säsong
Kryddkrasse är lätt att odla hemma under hela året. Sprid ut fröna jämnt och inte för tätt på en bit fuktigt hushållspapper eller bomull. Ställ ljust och se till att den är fuktig hela tiden. Klipp av kryddkrassen med en sax.
Passar med
Krasse används färsk som kryddgrönt. Finklippt är den god över en smörgås, omelett, i dressingar, sallader och såser.
5 recept med Kryddkrasse
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.