Endiv med färskost och mandel
4 PORTIONER
1 endiv
200 g färskost
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 dl klippt kryddkrasse
olivolja
salt och peppar
2 msk flagad mandel
Skär av bladen från endiven, skölj och låt rinna av väl. Lägg bladen på ett fat.
Blanda färskost, vinäger och nästan all krasse. Smaksätt med olivolja, salt och peppar.
Rosta mandeln i lite olivolja i en het panna med lite salt.
Lägg en sked färskost på endivbladen, strö över mandel och krasse.
16 recept med Endiv & Kryddkrasse
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Krasse- och citrondipp
- Varm getost med päron och endiv
- Endiv och ädelostcrème
- Endiver och päron med valnötsdressing
- Endiv med färskost och mandel
- Crostini med ricotta och avokado
- Carpaccio på långa rödbetor med krassecrème
- Apelsinbräserad endiv
- Apelsin-, endiv och olivsallad
- Endiv- och svampbruschetta
- Endivrisotto
- Tomatbräserade endiver
- Endiv med olivröra
Kött
Kryddkrasse
Kryddkrassen kallas också smörgåskrasse och trädgårdskrasse och tillhör familjen krassingar i vilken vattenkrasse...