Meny

Endiv- och svampbruschetta

4 PORTIONER

ca 200 g svamp, i bitar
olivolja
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad persilja
salt och peppar
2 stora endiver
4 skivor lantbröd
några droppar balsamvinäger
parmesanost

Stek svampen gyllenbrun i olja i en stekpanna. Tillsätt en finhackad vitlöksklyfta och stek i ytterligare någon minut. Ta pannan från värmen och vänd ner persilja. Salta och peppra.

Skär endiverna i tunna klyftor med roten kvar. Vänd dem i lite olivolja, salt och peppar. Stek klyftorna i en stek- eller grillpanna tills de fått färg och nästan är mjuka, ett par minuter på varje sida.

Stek brödskivorna gyllenbruna i en stek- eller grillpanna. Halvera den andra vitlöksklyftan. Gnid in ena sidan av det varma brödet med vitlök. Droppa över lite olivolja.

Fördela svampen och endivklyftorna på brödskivorna. Droppa över balsamvinäger och olivolja. Hyvla över parmesanost.

Tips endiv

Endiv

Endiven är en art i familjen korgblommiga växter. Den har sitt ursprung i Medelhavsområdet. De kraftiga ljusgröna...