Meny

Endivrisotto

3–4 PORTIONER

2 endiver, tunt skivade
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 lagerblad
1 msk olivolja
2 dl avorioris
1 dl vitt vin
5 dl kycklingbuljong
2–3 msk riven parmesanost
1 msk smör
salt och peppar

Fräs endiver, lök, vitlök och lagerblad i olja i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt ris och låt fräsa i ytterligare någon minut. Slå på vin och rör om tills det kokat in. Sänk värmen och tillsätt buljong, lite i taget, under omrörning. Koka tills riset är mjukt men fortfarande har en kärna kvar.

Ta kastrullen från värmen. Vänd ner parmesanost och smör. Smaksätt med salt och peppar.

Tips endiv

Endiv

Endiven är en art i familjen korgblommiga växter. Den har sitt ursprung i Medelhavsområdet. De kraftiga ljusgröna...