Endivrisotto
3–4 PORTIONER
2 endiver, tunt skivade
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 lagerblad
1 msk olivolja
2 dl avorioris
1 dl vitt vin
5 dl kycklingbuljong
2–3 msk riven parmesanost
1 msk smör
salt och peppar
Fräs endiver, lök, vitlök och lagerblad i olja i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt ris och låt fräsa i ytterligare någon minut. Slå på vin och rör om tills det kokat in. Sänk värmen och tillsätt buljong, lite i taget, under omrörning. Koka tills riset är mjukt men fortfarande har en kärna kvar.
Ta kastrullen från värmen. Vänd ner parmesanost och smör. Smaksätt med salt och peppar.
12 recept med Endiv
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Kött
Lite annat
Endiv
Endiven är en art i familjen korgblommiga växter. Den har sitt ursprung i Medelhavsområdet. De kraftiga ljusgröna...