Meny

Tomatbräserade endiver

2 PORTIONER

2 endiver
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, krossad
1 burk hela tomater, ca 400 g
8–12 svarta oliver
salt och peppar
1/2 tsk torkad oregano
en nypa strösocker

Halvera endiverna på längden. Skär bort mittstocken.

Fräs vitlök i olja i en kastrull i någon minut utan att den får färg. Tillsätt tomaterna och hacka dem i mindre bitar med en träslev. Rör ner oliverna och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Rör om då och då.

Lyft upp vitlöken och vänd försiktigt ner endiverna. Salta, peppra och strö över oregano och socker. Låt sjuda tills endiverna har blivit nätt och jämnt mjuka, 10–15 minuter.

Gott till exempelvis skinka eller annat fläskkött.

Tips endiv

Endiv

Endiven är en art i familjen korgblommiga växter. Den har sitt ursprung i Medelhavsområdet. De kraftiga ljusgröna...