Varm getost med päron och endiv
2 PORTIONER
1 päron, tunt skivat
smör
1 msk honung + lite på osten
salt och nymalen svartpeppar
2 skivor getost
2 skivor valnötsbröd
ca 6 endivblad
Sätt ugnen på 225°.
Stek päronskivor mjuka och gyllenbruna i smör. Rör i honung, salta och ställ åt sidan.
Lägg getost, med en liten klick honung ovanpå, på en ugnsplåt. Gratinera i ugnen ett par minuter tills osten mjuknat och fått fin färg.
Rosta brödet, lägg på endivblad, päron och ost. Krydda med peppar.
54 recept med Endiv & Päron
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Stekt päron med mögelost
- Rödbetsjuice
- Inkokta päron
- Ugnsbakad frukt
- Spetskål med päron & hasselnötter
- Vitkålssallad med päron och valnötter
- Varm getost med päron och endiv
- Spenatsallad med päron, blåmögelost och palsternacksfras
- Smörstekt vitkål med päron och hasselnötter
- Smörslungad brysselkål med päron och hasselnötter
- Päron- och getostflarn
- Het päron- och kålsallad
- Grönkål med päron och hasselnötter
- Getost med blekselleri- och päronsallad
- Endiv och ädelostcrème
- Endiver och päron med valnötsdressing
- Endiv med färskost och mandel
- Apelsinbräserad endiv
- Apelsin-, endiv och olivsallad
- Endiv- och svampbruschetta
- Endivrisotto
- Tomatbräserade endiver
- Endiv med olivröra
Kött
Sött
- Päron- och plommonkompott
- Sega fruktremmar med druvor & päron
- Citroninkokta päron
- Inkokta päron – i kryddig lag
- Stekta päron med valnötter
- Saffranspäron med mandel
- Saffranspäron
- Rika riddare med karamelliserade päron
- Päron- och russinröra
- Päron Diana
- Plommon- och päronsmul
- Nils Emils rivna päronpaj
- Mandelgratinerade päron
- Lingonsylt med frukt
- Lingonpäron
- Kryddiga ugnsbakade päron (till ost)
- Kladdkaka med päron och valnötter
- Karamellpäron
- Kanel- och ingefärspäron
- Italiensk päronkaka
- Ingefärspäron
- Citronpäron med yoghurt, kardemumma och nötter
- Chokladmuffins med päron
- Päronkaka med mandel och kardemumma
- Annas ingefärspäron
Lite annat
Päron
Päron mognar färdigt när de plockats. Lägg dem först svalt och låt dem slutligen mogna klart i rumstemperatur. Ska...