Het päron- och kålsallad
4–6 PORTIONER
500 g röd- eller vitkål, tunt strimlad
salt
4 små oskalade päron, grovt rivna
KRYDDVINÄGRETT:
2 msk koreansk pepparpasta eller 1 msk sambal oelek
1 msk vinäger
1 msk sesamolja
1 dl råsocker
Salta kålen lätt och låt dra i 30 minuter så att den mjuknar.
Blanda ingredienserna till kryddvinägretten, vänd ner i kålen och tillsätt päronen efter ytterligare 30 minuter.
Gott till exempelvis kyckling, ljust kött eller fisk.
150 recept med Päron, Rödkål & Vitkål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Vitkålslåda
- Vitkål- och grönkålsbiffar
- Vitkålssallad med riven morot och majonnäs
- Stekt vitkål med vitlök
- Ugnsbakad vitkål
- Rotfruktssoppa
- Ugnsbakad rödkål
- Rödkålsgryta
- Coleslaw på rödkål och morot
- Koreansk coleslaw
- Ugnsrostad vitkål
- Krämig zucchini & vitkål
- Stekt päron med mögelost
- Rödbetsjuice
- Ugnsrostad vitkål med fetaost & valnötter
- Rödkålssallad med äpple
- Citronmarinerad rödkål med äpple
- Höstgryta
- Inkokta päron
- Rödkålssallad med äpple
- Coleslaw på curry & äpple
- Ugnsbakad frukt
- Pizzasallad
- One pot pasta med grönsaker
- Rödkålssallad med äpple & ingefära
- Råriven rödkål med äpple & grönmögelost
- Varm rödkålssallad med apelsin & russin
- Kålsallad med apelsin & ingefära
- Sötpotatisbowl
- Kål & äppelpanna
- Smörstekt rödkål med ingefära & sirap
- Karamelliserad rödkåls- & lökpaj
- Vitkålssallad med kikärtor och tahini
- Coleslaw med betor & pecorino
- Coleslaw med äpple & lök
- Krämig kålsallad med senap
- Veckans vitkålssallad
- Spetskål med päron & hasselnötter
- Vitkål med surkål & äpple
- Morotssallad med fänkål & äpple
- Vitkål med brynt nötsmör
- Mustig kålsoppa med lök
- Vitkålssallad med bönor & morot
- Rödkålsslaw med fetaost och oliver
- Ugnsstekt sötpotatis med rödkål och lime
- Ugnsstekt sötpotatis med rödkål
- Inlagd rödkål med äpple och nejlika
- Vitkålssallad med äpple och grönkål
- Äppel- och vitkålssallad med myntavinägrett
- Vitkålstzatziki med dill
- Vitkålssoppa
- Vitkålssallad med ättika och dill
- Vitkålssallad med äpple och valnötter
- Vitkålssallad med yoghurt och mynta
- Vitkålssallad med päron och valnötter
- Vitkålssallad med morot och persilja
- Vitkål med soja och russin
- Vitkål 1-2-3
- Varm getost med päron och endiv
- Ulriks rabarbercoleslaw
- Spenatsallad med päron, blåmögelost och palsternacksfras
- Snabbpicklad rödkål
- Smörstekt vitkål med päron och hasselnötter
- Smörslungad brysselkål med päron och hasselnötter
- Smörbakad kål
- Rödkålssallad med valnötter
- Rödkålssallad med tranbär och citron
- Rödkålssallad med klementiner
- Rödkålssallad med apelsin och granatäpple
- Rödkålssallad
- Rödkål med ingefära och timjan
- Ugnsstekt vitkål med hasselnötter och comté
- Rostad färsk vitkål med vitlök och citron
- Päron- och getostflarn
- Magnus coleslaw
- Kåldolmar med hel korn, rödbetor och getost
- Kål med äpple och lök
- Kimchi på tre sorters kål
- Karamelliserad rödkåls- och lökpaj
- Isad lök- och kålsoppa
- Inlagd kål
- Ingelas coleslaw
- Het päron- och kålsallad
- Grönkålssallad med vitkål och äpple
- Grönkål med päron och hasselnötter
- Getostgratinerad färsk vitkål med zucchini och tomat
- Getost med blekselleri- och päronsallad
- Endiver och päron med valnötsdressing
- Dannes vitkålssallad
- Coleslaw på rödkål och pepparrot
- Coleslaw
- Färsk vitkål med citronette
- Basrecept surkål
- Asiatisk kålsallad
- Smothered cabbage, västindisk kål
- Krämig vitkåls- och morotssallad
- Asiatisk råstekt vitkål
- Ingalills vitkålsoppa
- Balsamvinägerbräserad rödkål
- Snabbsyltad rödkål
- Rödkålssallad med apelsin och russin
Kött
- Gräddig färspanna med vitkål & persilja
- Tortilla med vitkål och sidfläsk
- Vilt- och kålgryta
- Ugnsstekt vitkål med äpple och honung
- Somrig vitkålssallad
- Rödkålssallad med bacon och valnötsvinägrett
- Rödkål från sydtyrolen
- Rostbiffswrap med steppsallad
- Lammfärssoppa med kål
- Lamm med vitkål och kummin
- Lamm i kål
- Kålpudding
- Kåldolmar
- Vitkål med bacon och vinägrett
Sött
- Päron- och plommonkompott
- Sega fruktremmar med druvor & päron
- Citroninkokta päron
- Inkokta päron – i kryddig lag
- Stekta päron med valnötter
- Saffranspäron med mandel
- Saffranspäron
- Rika riddare med karamelliserade päron
- Päron- och russinröra
- Päron Diana
- Plommon- och päronsmul
- Nils Emils rivna päronpaj
- Mandelgratinerade päron
- Lingonsylt med frukt
- Lingonpäron
- Kryddiga ugnsbakade päron (till ost)
- Kladdkaka med päron och valnötter
- Karamellpäron
- Kanel- och ingefärspäron
- Italiensk päronkaka
- Ingefärspäron
- Citronpäron med yoghurt, kardemumma och nötter
- Chokladmuffins med päron
- Päronkaka med mandel och kardemumma
- Annas ingefärspäron
Lite annat
Vitkål
Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...