Meny

Ugnsstekt sötpotatis med rödkål

4 PORTIONER

3–4 sötpotatisar, klyftade med skal
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
salt och peppar
1/4 rödkålshuvud, mycket tunt  strimlat
1/2 dl hackad koriander

CITRONETT:
1 tsk fint rivet citronskal
1 msk pressad citron
2 msk olivolja

Sätt ugnen på 200°.

Vänd sötpotatis i olivolja, vitlök, salt och peppar på en plåt. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, ca 20 minuter.

Lägg rödkålen i en skål. Vispa ihop citronskal, -saft och olivolja. Vänd ner citronetten i kålen. Salta och peppra.

Lägg den ugnsstekta sötpotatisen på ett fat, lägg kålen ovanpå och strö över koriander. Gott till exempelvis grillad kyckling.

Tips rödkål & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...