Meny

Sötpotatisgnocchi

4 portioner

400 g sötpotatis, oskalad
4–6 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
ev riven parmesanost, till servering

Gnocchi går att göra på nästan alla grönsaker, exempelvis fungerar broccoli eller palsternacka lika bra som vanlig potatis och sötpotatis.

Koka sötpotatisen tills den är mjuk. Låt svalna, dra av skalet. Mosa potatisen med gaffel. 

Blanda alla ingredienser i en bunke. Tillsätt eventuellt mer mjöl, degen ska vara mjuk och formbar, men inte kladdig. Dela degen i mindre bitar, rulla varje bit till en smal korv. Skär eller klipp i bitar om 2–3 cm. 

Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i gnocchin, några i taget. Efter ca en minut, då de flyter upp till ytan, är de färdiga. Låt rinna av väl. 

Smält smör i en stekpanna. Stek gnocchin tills de fått lite yta. Lägg över i en skål. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite parmesan.

Recept: Niina Snijder

Tips sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...