Meny

Ugnsstekt sötpotatis med rucola och solroskärnor

4 PORTIONER

600 g sötpotatis
1 msk olja
1 vitlöksklyfta, riven
salt och peppar

DRESSING:
1/2 ask rucola, grovt hackad
1/2 dl rostade solroskärnor
1/2 dl fint riven parmesanost
2 msk pressad citron
3 msk olivolja

Sätt ugnen på 225°.

Skär sötpotatisen i klyftor eller grova bitar. Vänd i olivolja, vitlök, salt och peppar på en plåt. Stek gyllen­bruna i ugnen ca 30 minuter. Lägg söt­potatisen på ett fat.

Rör ihop ingredienserna till dressingen i en skål. Blanda med den varma sötpotatisen. Salta och peppra.

Recept: Ingela Persson

Tips rucola & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...