Meny

Bakad sötpotatis med karamelliserad lök

1 sats

400 g sötpotatis, skivad
olivolja
1/2 tsk salt
2 rödlökar, tunna skivor
2 msk balsamvinäger
1 msk kokosocker eller annat socker
1/2 bataviasallat
150 g fetaost eller getost, i bitar
70 g rostade mandlar, hackade
Dressing‭:‬
1 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk senap
2 tsk flytande honung eller lönnsirap
1/4 tsk malen kanel

Sätt ugnen på 200°. Lägg den skivade sötpotatisen i en skål och blanda med olivolja och salt. Fördela på en bakplåt och baka i ugnen i ca 35 minuter, eller tills de är mjuka.

Stek löken i olja tills den mjuknar. Vänd ner balsamvinäger och socker och stek tills löken är karamelliserad. 

Riv sallaten i bitar och blanda med potatisen och löken. Lägg upp på ett fat. Rör ihop dressingen och ringla över. Toppa med fetaost och hackade mandlar. 

Recept: Niina Snijder

Tips bataviasallat, rödlök & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...