Meny

Rostad palsternacka med spenat och syrad rödlök

4 portioner

400 g palsternackor
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1/2 ask babyspenat
Syrad lök:
2 msk ättiksprit 12%
4 msk strösocker
8 msk vatten
1/2–1 rödlök, skivad

Sätt ugnen på 200°. Skala palsternackorna och skär dem i klyftor. Lägg på en plåt. Ringla olivolja och riv vitlöken över, salta och peppra. Vänd runt och rosta i ugnen i 20–25 minuter.

Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i löken och låt svalna. Häll av lagen. Strö lök och spenat över de rostade palsternackorna. Vänd runt och lägg på ett fat.

Recept: Ingela Persson

Tips palsternacka, rödlök & spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...