Meny

Palsternackssoppa med potatis & mangold

4 PORTIONER

ca 400 g palsternacka
8 medelstora potatisar
2 lökar
1 vitlöksklyfta
2 lagerblad
1 tsk timjan
2 msk olja
2 dl vitt vin
11/2 liter grönsaks – el hönsbuljong
salt och peppar
2 blad mangold

Skala palsternackorna och potatisen och skär i jämnstora bitar.

Skala lök och vitlök och skiva dem. Stek lök, vitlök och örter i oljan i en vid kastrull ett par minuter utan att det får färg.

Tillsätt vitt vin och låt sjuda i ca 5 minuter. Lägg i palsternacka och potatis. Häll på buljong och låt koka upp. Låt sjuda i 20–30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

Salta och peppra. Strimla mangolden och rör i vid servering. Servera gärna med ett gott bröd.

Recept: Ingela Persson

Tips mangold & palsternacka

Grönt

Lite annat

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...