Meny

Mangold med sardellsmör & lök

4 PORTIONER

1 lök
200 g mangold
50 g smör
1 vitlöksklyfta
4 sardellfiléer, hackade
grovt malen svartpeppar
1 msk färskpressad citronsaft
1 nypa fint rivet citronskal
1 msk hackad persilja

Skala och skiva löken. Skär bort bladen från mangoldstjälkarna. Strimla stjälkarna fint och skär bladen i bitar.

Smält smöret i en stekpanna och lägg i lök och mangoldstjälkarna. Låt småputtra i smöret tills det mjuknar.

Riv i vitlöken och tillsätt sardellerna. Höj temperaturen och låt mangoldbladen steka med ett par minuter. Peppra, tillsätt citronsaft och -skal.

Strö över persilja. Gott till exempelvis fisk, på grillat bröd eller att vända ner i pasta.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök & mangold

Grönt

Mangold

Mangold är faktiskt en släkting till rödbetan, men bladen jämför sig hellre med spenat och kan också i mångt och...