Meny

Lammfärs med blomkål & lök

4–6 PORTIONER

2 lökar, fint tärnade
2 vitlöksklyftor
500 g lammfärs
2 msk olivolja
2 msk garam masala
1–2 dl vatten
3 dl riven blomkål
salt och peppar
25 g smör
1 nypa riven färsk gurkmeja
½ dl hackad persilja

Stek löken i oljan i en vid kastrull, riv i vitlöken och låt färsen steka med. Strö i garam masala och låt steka ett par minuter.

Tillsätt vatten, koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter. Rör i blomkålen och smaka av med salt och peppar.

Lägg i smör och gurkmeja och låt puttra en minut. Strö över persilja.

Servera gärna med naanbröd, potatis eller något matgryn.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål & gul lök

Grönt

Gul lök

Lök har sitt ursprung i sydvästra Asien. Den har odlats så länge som 5 000 år och har i alla år utgjort en viktig...