Meny

Quinoasoppa

4 portioner

1 gul lök
2 morötter
2 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
½ chili
2 tsk gurkmeja
10 korianderfrön
1 lagerblad
5 pepparkorn
1½ liter kyckling- eller grönsaksbuljong
4 potatisar
½ blomkål
2 dl gröna ärter
4 stjälkar persilja
1 salladslök 

Skala lök, morötter och ingefära, strimla allt fint. Hacka vitlök och chili. Lägg allt tillsammans med kryddorna i en kastrull och sautera i olja utan att det tar färg. Tillsätt buljongen och koka upp.

Skala och tärna potatisen fint och dela blomkålen i små buketter. Skölj quinoan tills vattnet är klart och tillsätt i soppan. Låt koka upp.

Tillsätt potatis och blomkål och koka i cirka 10 minuter. Avsluta med att lägga i ärtor, finhackad persilja och strimlad salladslök.

Ge soppan ett sista uppkok, avsluta med att smaka av med salt, eventuellt någon syra samt några droppar olivolja. Servera till lunch eller middag, eventuellt med ett pocherat ägg i.

Recept: Frida Sandberg

Tips blomkål, gröna ärter & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...