Meny

Kyld potatissoppa

4 PORTIONER

300 g potatis, skalad
1 liten purjolök
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 dl olivolja
5 dl kycklingbuljong
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
salt och svartpeppar
1 msk fint skuren färsk dragon

Skär potatisen och purjolöken i mindre bitar. Fräs dem och vitlök i olivolja utan att de får färg. Slå på olivolja och fräs ytterligare utan att de får färg. Slå på buljong, grädde och mjölk. Koka tills potatisen är mjuk. Mixa och smaksätt med salt och peppar. Ställ soppan kallt.

Vänd ner dragon och droppa över lite god olivolja. Servera väl kyld.

Recept: Mathias Dahlgren

Tips potatis & purjolök

Grönt

Purjolök

Purjolöken kom med romarna till Storbritannien där den blev populär bland den keltiska befolkningen, den är...