Meny

Stekt strömming med purjolök och tomat

4 PORTIONER

500 g strömmingsfiléer
2 msk dijonsenap
knappt 1 dl fint skuren gräslök
salt och peppar
ca 1 dl ströbröd
smör
1 purjolök, tunt skivad
4 tomater, hackade
2 msk kapris
1 msk rivet citronskal

Lägg ut hälften av strömmings­filéerna med köttsidan uppåt på en plåt. Stryk på senapen och fördela gräslöken jämt över fisken. Salta och peppra.

Lägg på resterande filéer med kött­sidan nedåt. Vänd strömmings­flundrorna i ströbröd och stek gyllenbruna i smör ett par minuter på vardera sida.

Fräs purjolök försiktigt i smör i en kastrull utan att den tar färg. Till­sätt tomater, kapris och citronskal. Salta, peppra och värm.

Gott med kokt potatis och och lite gräddfil till.

Recept: Ingela Persson

Tips purjolök & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...