Meny
Zucchini

Fyllda zucchinihalvor

4 portioner

2 zucchini
1 tomat, finhackad
1 lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk torkad/färsk oregano
1 msk olivolja
100 g fetaost, gärna vegansk
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°. Skär zucchinin på längden, i två delar. Gröp försiktigt ut fruktköttet med en sked. Hacka zucchiniköttet i små bitar och blanda med tomat, lök, vitlök, oregano, olivolja och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar. Fyll zucchinihalvorna med röran. Det som blir över kan du servera kallt som tillbehör. Baka de fyllda zucchinihalvorna i ca 15–20 min eller tills de är genommjuka. Servera som tillbehör.

Recept: Niina Snijder

Tips tomat, vitlök & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...