Meny
eggplant-1707629_1920

Inlagd aubergine med chili & vitlök

1 sats

1 aubergine
2 msk salt
1 dl ättiksprit
2 dl socker
3 dl vatten
2 kryddpepparkorn
2 kryddnejlikor
1 lagerblad
1/2 chili, skivad
1 rödlök, skivad
2 vitlöksklyftor, skivade

Skär auberginen på längden och sedan i stavar. Blanda med salt och låt dra i 15 minuter. Torka av med hushållspapper eller ren handduk.

Koka upp ättiksprit med socker, vatten, kryddpepparkorn, kryddnejlikor och lagerblad. Rör om tills sockret löst sig. Låt svalna.

Skiva chili, rödlök och vitlök i tunna skivor. Varva i en burk tillsammans med aubergine och lag. Låt stå och dra i kylskålet i ca 2 dygn (håller i minst 1 månad). Gott till exempelvis falafel eller grillat lamm. 

Recept: Niina Snijder

Tips aubergine, chili & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...