Meny

Ugnsstekt aubergine med linssallad

2 PORTIONER

1 aubergine
5 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 kvist timjan
salt och peppar
2 tomater, skivade
2 dl kokta gröna linser
2 msk finhackad purjolök
1/2 dl strimlade soltorkade tomater
1/2 dl basilika
1 msk rödvinsvinäger
1 dl majonnäs

Sätt ugnen på 200°.

Halvera auberginen och lägg på en plåt. Vispa ihop 3 msk olivolja, en riven vitlöksklyfta och timjan. Vänd auberginen i blandningen. Salta och peppra. Stek i ugnen tills den blivit mjuk och fått färg, ca 15 minuter.

Blanda tomater, linser, purjolök, soltorkade tomater och basilika i en skål.

Vispa ihop vinäger och resterande olivolja. Vänd ner vinägretten i linssalladen och smaksätt med salt och peppar.

Riv ner en vitlöksklyfta i majonnäs.

Servera linssalladen med auberginen och en klick vitlöksmajonnäs.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine

Aubergine

Den mörkvioletta auberginen är den som är allra vanligast hos oss, men den finns i en mängd färger och former.