Meny
eggplant-1707629_1920

Rostad aubergine med tomatsalsa

4 PORTIONER

1 aubergine
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk olja
salt och peppar
4 tomater
2 msk olivolja
1 tsk mild röd chili, fint hackad
färskpressad saft av 1/2 lime
1 lök, fint tärnad
salt och peppar
1 näve koriander eller basilika

Sätt ugnen på 200°C.

Skär auberginen i klyftor, lägg i en ugnsform. Blanda vitlök och olja, vänd runt med auberginen, salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 20 minuter, tills auberginen får färg och mjuknar.

Dela tomaterna, ta bort kärnhuset (spara i frysen till exempelvis tomatsås) och tärna dem. Vispa ihop olja, chili och lime i en skål. Vänd ner tomat och lök. Smaka av med salt och peppar.

Skeda salsan över auberginen och strö över örter. Gott till couscoussallad, stekt ost eller kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine

Aubergine

Den mörkvioletta auberginen är den som är allra vanligast hos oss, men den finns i en mängd färger och former.