Meny

Auberginekräm med rostad paprika och grillat bröd

Sätt ugnen på 275°.

Halvera auberginen. Strö över lite hackad vitlök och en nypa salt. Lägg på en oljad plåt med snittytan ner.

Halvera paprikan, kärna ur och vänd i olja. Lägg med snittytorna ner på plåten. Stek i ugnen tills de fått ordentligt med färg, 15–20 minuter. Lägg paprikan i en skål och täck med plastfilm. Låt alltsammans svalna.

Stek brödskivorna i olja tills de fått fin färg, gnid in brödet med en vitlöksklyfta.

Gröp ur auberginen. Blanda med olja från plåten och hackad persilja. Salta och peppra. Skala paprikan och skär i grova bitar. Fördela på brödskivorna.

Recept: Niklas Karlsson

Tips aubergine & paprika

Grönt

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...