Meny

Rostad paprika med mandel och oliver

4 portioner

2 paprikor
olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
salt och peppar
1 dl grovt hackade svarta oliver
1 dl grovt hackade salta mandlar
1 tsk fint rivet citronskal
1 tsk pressad citron
1/2 dl hackade örter, t ex basilika
1 msk olivolja

Sätt ugnen på 200°.

Skär paprikorna i klyftor och kärna ur dem. Vänd i olivolja, riven vitlök, salt och peppar på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek paprikan i ugnen tills den fått färg och mjuknat, ca 15 minuter.

Blanda oliver, mandlar, citron, örter och olja i en skål. Smaksätt med peppar. Lägg en sked av blandningen på paprikorna och låt dem stå ytterligare 5 minuter i ugnen. Gott till korv, kyckling, fisk eller couscous.

Tips paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...