Meny

Zucchini-, paprika och parmesanomelett

2–3 PORTIONER

2 små zucchini eller 1 stor
1 liten paprika, strimlad
2 msk hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
salt och peppar
5 ägg
1/2 dl riven parmesanost
2 msk fint skuren gräslök

Riv zucchinin grovt på ett rivjärn. Stek zucchini, paprika, lök och vitlök hastigt i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra.

Vispa ihop ägg, parmesanost och gräslök i en skål. Salta och peppra. Häll blandningen över grönsakerna, sänk värmen och efterstek tills äggen har stelnat, ca 5 minuter.

Tips paprika & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...