Meny

Kikärtsomelett med morot & zucchini

4 portioner

2 dl kikärtsmjöl
2 ½ dl havremjölk
3 vitlöksklyftor, pressade
¼ tsk salt
½ tsk gurkmeja
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 nypa chiliflakes
1 lök, hackad
1 morot, finhackad
1/2 zucchini, hackad
2 dl kokt ris
olja att steka i
1–2 avokados, i mindre bitar
200 g fetaost

Vispa ihop kikärtsmjöl och havremjölk tillsammans med pressad vitlök och alla kryddor. Platta ut det kokta riset på en tallrik eller ett bakplåtspapper, forma till en rund form. Värm olja i en stekpanna. Häll i kikärtssmeten och lägg försiktigt det plattade riset i mitten. 

Strö de hackade grönsakerna och löken runtom riset och låt omeletten stekas långsamt tills den går att vända. Stek en liten stund på andra sidan och vänd sedan omeletten så att riset är överst. 

Lägg på avokado, smula över fetaost och servera genast.

Tips: kikärtsmjöl och havremjölk kan bytas ut mot 3 vispade ägg.

Recept: Niina Snijder

Tips kikärtor, morot & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...