Meny

Raw saffranscouscous på morot och jordärtskocka

4 PORTIONER

400 g morötter
400 g jordärtskockor
2 msk olivolja
1/2 g saffran
salt och peppar
2 avokado
2 stjälkar blekselleri
1 dl cashewnötter
1 dl russin

Skala morötter och jordärtskockor, skär i bitar och mixa till samma konsistens som couscous. Lägg i en skål och blanda i olja och kryddor.

Skär avokado i bitar, blekselleri i tunna skivor och hacka cashewnötterna. Blanda med russin och ”couscousen”. Salta och peppra.

Rätten kan ätas som den är eller till kött, fisk eller annat. Fint tillbehör på julbordet med sin saffranssmak och vackra färg. Servera eventuellt couscousen i salladsblad.

Recept: Pia Kollin

Tips jordärtskocka & morot

Grönt

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...