Meny

Morot- och jordnötscurry

4 portioner

3 potatisar
3 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl jordnötssmör
2 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
1 msk sojasås (eller efter smak)
1 block tofu

Skala potatis och morötter. Skär i bitar. Hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök tills de börjar få färg. Tillsätt morötter och potatis och stek i några minuter. Tillsätt jordnötssmör och currypastan. Stek lite under omrörning. Häll i kokosmjölk och sojasås. Sätt på lock och låt småkoka i 15–20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite lime eller citron. Servera med bröd, ris eller liknande.

Recept: Niina Snijder

Tips jordnöt & morot

Grönt

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...