Meny

Morotskaka med glasyr

1 sats

3 1/2 dl mjöl
3 dl farinsocker (eller annat socker)
1 1/2 tsk bakpulver
3–4 morötter, finrivna
1 1/2 dl kokosolja
1 dl havremjölk
5 msk äppelmos
3 msk apelsinskal, finrivet
Glasyr:
100 g smör
2 dl florsocker
200 g färskost

Sätt ugnen på 180°. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. I en annan skål blandar du rivna morötter, kokosolja, havremjölk, äppel- mos och apelsinskal. Vänd sedan ner mjölblandningen. Rör runt försiktigt. 

Häll smeten i en kakform och grädda i ugnen i ca 55-60 minuter. Låt kakan svalna medan du blandar glasyren.

Vispa smör och florsocker till en jämn glasyr. Rör ner färskosten. Fördela glasyren ovanpå kakan (kakan ska ha svalnat helt). Toppa med rivet apelsinskal och servera!

Recept: Niina Snijder

Tips mjöl & morot

Grönt

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...