Meny

Nattjästa morotsfrallor

CA 20 SMÅ FRALLOR

en liten bit färsk jäst, ca 3 g
3 dl kallt vatten
1 dl grovt rågmjöl (55 g)
4 dl vetemjöl special eller vanligt vetemjöl (240 g)
1 1/2 tsk salt
1 finriven morot
frön, t ex sesam, solros, pumpa eller vallmo

På kvällen: Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt rågmjöl, vetemjöl special och salt. Rör ihop med en slickepott till en kladdig deg, se till att allt blandas. Tillsätt den rivna moroten och blanda jämnt.

Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur över natten, eller ca 10 timmar.

På morgonen: Sätt ugnen på 250°C. Klicka ut degen till 20 frallor på en eller två bakpappersklädda plåtar med hjälp av två skedar. Strö över frön.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

Recept: Lina Wallentinson

Tips morot

Grönt

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...