Meny

Rotfruktsrårakor med curry & vitlöksyoghurt

400-500 g palsternacka eller rotpersilja
500 g mjölig potatis
1 morot
1 msk curry
1 tsk salt
rapsolja eller kokosolja att steka i
Vitlöksyoghurt:
ca 2 dl yoghurt
1-2 vitlöksklyftor, pressade
lite salt och peppar
gärna hackad persilja eller koriander

Skala palsternacka/rotpersilja, potatis och morot. Riv allt grovt på ett rivjärn. Blanda med curry och salt i en bunke.

Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten.

Värm en stekpannan med lite olja på medelvärme. Klicka i rotfruktsrivet, till små eller större rårakor, platta till med en stekspade. Stek på båda sidor tills de är gyllene och frasiga.

Toppa ev med örter. Bjud med vitlöksyoghurt och gärna en sallad.

Recept: admin

Tips morot, palsternacka & rotpersilja

Grönt

Rotpersilja/Persiljerot

Rotpersilja, eller persiljerot, är en förädling av vanlig bladpersilja. Den är mindre än palsternackan, med något...