Meny

Senapsmarinerade palsternackor

4 PORTIONER

3–4 palsternackor
1 lök, klyftad
1/2 dl rostade solroskärnor

DRESSING:
1 tsk fint rivet apelsinskal
1 msk grov dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olja
1/2 dl hackad persilja

Skala palsternackorna och skär i jämn­stora bitar. Koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten i en kastrull, låt löken koka med en halv minut mot slutet. Häll av vattnet och låt rinna av. Lägg palsternackorna och löken i en skål.

Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Häll den över palsternackorna och löken och vänd runt. Strö över frön.

Gott till exempelvis pannbiffar eller grönsaksbiffar.

Tips palsternacka

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...