Meny

Ugnsstekta palsternackor med dinkel

4 PORTIONER

2–3 palsternackor
ca 1/2 dl olivolja
salt och peppar
3 dl kokt dinkel
2–3 nävar sallatsblad
1 morot, grovt riven
2 msk rödvinsvinäger

Sätt ugnen på 175°.

Skala palsternackorna och skär i jämnstora bitar. Vänd i olja, salt och peppar på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, ca 20 minuter.

Strö dinkeln över palsternackorna och ställ in i ugnen i 5 minuter.

Häll över alltsammans i en skål, vänd ner rivna salladsblad och morot. Smaksätt med vinäger, ytterligare lite olivolja, salt och peppar.

Gott till exempelvis fisk.

Tips palsternacka

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...