Meny

Johannas palsternackssoppa

3–4 portioner

2 potatisar av mjölig sort
2 stora eller 3 små palsternackor
3 dl vispgrädde
ca 5 dl grönsaksbuljong
saft av 1/2 citron
salt och peppar

EXEMPEL PÅ TILLBEHÖR:
krutonger av mörkt surdegsbröd
rostade och hackade hasselnötter
fetaost, skuren i tärningar
fint skuren gräslök eller hackad persilja

Skala rotfrukterna och skär i ungefär lika stora bitar. Lägg dem i en kastrull, häll på grädde och låt sjuda under lock tills rotfrukterna är mjuka, ca 15 min­uter.

Mixa slätt och späd med buljong till önskad konsistens. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Servera tillbehören i små skålar.

Recept: Johanna Westman

Tips palsternacka

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...