Meny

Brödbakade rotfrukter

1 sats

200 g palsternacka
½ rotselleri eller t ex 2 st gulbetor
1 potatis
1 lök
ev riven ost
Deg:
3 ägg
1 dl olja
2 ½ dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar
1 tsk paprika och 1 tsk rosmarin

Sätt ugnen på 200 grader. 

Skala rotfrukterna och löken, skär i tunna skivor. Smörj en stor ugnsform med lite olja. Lägg rotfrukterna i formen.

Blanda ihop ingredienserna till degen. Häll den över rotfrukterna. Om det behövs, blanda lite så att rotfrukterna är ordentligt täckta. Strö gärna över riven ost. 

Ställ formen i ugnen och baka brödet ca 40 minuter eller tills det ser klart ut. 

Skär i bitar och servera tillsammans med en stor sallad eller till grillat.

Recept: Niina Snijder

Tips palsternacka & rotselleri

Grönt

Rotselleri

Rotsellerin dyker upp under 1500-talet som en utveckling av bladsellerin. Den blev snabbt populär i hela Europa. Till...