Meny

Palsternacka med rökt sidfläsk & matgryn

4 PORTIONER

2 palsternackor
4 portioner matgryn, t ex matvete, grynmix el bulgur
200 g rökt sidfläsk
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
2 msk hackade örter, som basilika, persilja eller gräslök
salt och peppar

Skala palsternackorna och skär i jämnstora bitar. Koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och låt rinna av väl. Koka matgryn enligt anvisningen på paketet.

Tärna sidfläsket och stek gyllenbrunt i torr het stekpanna. Skala lök och vitlök och skiva tunt. Låt lök, vitlök och palsternacka steka med fläsket ett par minuter.

Lägg matgrynen på ett fat. Vispa ihop olja, vinäger och örter. Blanda med matgryn, salta och peppra.

Skeda över palsternacksragun. Gott med tomatsallad och ett gott bröd.

Recept: Ingela Persson

Tips palsternacka

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...