Meny

Sötpotatis och palster­nacka med senapsdressing

1 sats

400 g sötpotatis
400 g palsternacka
3 msk senap
3 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Tvätta sötpotatis och palsternacka och skär i jämntjocka skivor, ca 1 cm. Lägg i en skål. 

Rör ihop senap, olivolja, vitlök, lite salt och peppar. Blanda dressingen med sötpotatis och palsternackan.

Sprid sedan ut grönsakerna på en plåt täckt med bakplåtspapper och baka i ugnen i 30–40 minuter eller tills grönsakerna fått en fin färg, mjuknat och är lite krispiga på utsidan. Servera som de är eller med dipp och en grön sallad.

Recept: Niina Snijder

Tips palsternacka & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...