Meny

Sötpotatis med svarta bönor och tofu

4 PORTIONER

1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
400 g sötpotatis
1 lök, skalad
1 nypa malen kanel
1 nypa spiskummin
1 nypa kajennpeppar
1 burk svarta bönor
200 g tofu
1/2 dl hackad persilja

Sätt ugnen på 200°.

Riv vitlöken, blanda med olivoljan i en skål. Skär sötpotatis och lök i klyftor, lägg på en plåt. Häll på oljan, strö kryddor över och vänd runt. Rosta i ugnen 20–30 minuter.

Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av väl.

Ta plåten ur ugnen, strö över bönorna, smula över tofun och rosta ytterligare 5 minuter i ugnen. Vänd runt och strö över persilja.

Recept: Ingela Persson

Tips sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...