Meny

Rostad sötpotatis med ricotta och örter

4 PORTIONER

500 g sötpotatis
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
salt och peppar
1 dl ricottaost
1 msk färskpressad citron
2 msk hackad gräslök
1 dl hackade krutonger

Sätt ugnen på 200°.

Skär sötpotatisen i klyftor, lägg på en plåt. Vispa ihop olivolja och vitlök i en skål och häll över potatisen. Vänd runt, salta och peppra. Rosta i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk och fått fin färg.

Rör ihop ricotta, citron och gräslök, smaksätt med salt och peppar.

Lägg potatisen på ett fat, klicka ut ricottan och strö krutonger över.

Gott till exempelvis kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...