Meny
pumpkin-3675534_1920

Rostad pumpa med grönkål/mangold & nötter

4-6 PORTIONER

1 mindre pumpa
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt och peppar
2 kvistar timjan
1 lök
1 msk vitvinsvinäger
1 näve grönkål eller mangold
1 dl rostade grovt hackade hasselnötter

Sätt ugnen på 200°C.

Skär bort skalet på pumpan, ta bort kärnorna, skär i bitar och lägg på en plåt. Riv vitlöken, blanda med oljan och blanda runt pumpan. Salta, peppra och strö över timjan. Rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills pumpan mjuknat.

Skala och tärna löken fint, lägg i en skål och tillsätt vinägern. Låt stå och dra.

Dra bort grönkålen från stammen eller skiva mangolden fint. Fördela över pumpan och låt rosta med de sista minuterna, akta så att det inte bränner. Rör ner löken.

Lägg allt på ett fat och strö över nötterna. Gott till exempelvis sallad med matgryn och smulad fetaost.

Recept: Ingela Persson

Tips pumpa & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...