Meny

Rostad pumpa med garam masala & cashewnötter

4 PORTIONER

1 hokkaidopumpa
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 msk garam masala-krydda
salt
1 klick smör
1 dl cashewnötter, grovt hackade

Sätt ugnen på 175 grader.

Dela pumpan och gröp ut kärnorna, skär i klyftor (skalet kan ätas, men skär bort om det är väldigt grovt). Lägg på en plåt.

Riv vitlöken och rör ihop med oljan.

Ringla över pumpan och blanda runt. Strö över garam masala och salta. Rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills pumpan mjuknat.

Smält smöret och rör i cashewnötterna.
Skeda över pumpan och låt stå i ugnen i ett par minuter till.

Gott till exempelvis lammkebab, kyckling, couscous och tjock yoghurt.

Tips pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...