Meny

Ugnsstekt pumpa med parmesanost och persilja

4–6 PORTIONER

1 pumpa
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
salt och peppar

PARMESANKRÄM:
1 dl olivolja
1 1/2 dl pumpakärnor (köpta)
1 dl riven parmesanost
1/2 dl hackad persilja
1–2 vitlöksklyftor
peppar

Sätt ugnen på 200°.

Halvera pumpan, skär bort skalet, gröp ur kärnorna och skär fruktköttet i jämnstora bitar. Vänd dem i olivolja, vitlök, salt och peppar på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen 20–30 minuter.

Mixa ingredienserna till dressingen till en fast kräm. Späd eventuellt med lite vatten. Smaksätt med peppar.

Servera pumpan med parmesankräm till exempelvis fisk eller kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...