Meny

Pumpa med soltorkad tomat och pinjenötter

4 PORTIONER

1 vitlöksklyfta, riven
1 nypa chilipulver
1 nypa spiskummin
3 msk olivolja
1 pumpa, i mindre bitar (med skal)
salt och peppar
1 lök, tunt skivad
5 soltorkade tomater, strimlade
200 g getost
1/2 dl rostade pinjenötter

Sätt ugnen på 200°.

Blanda vitlök, kryddor och olivolja. Vänd pumpabitarna i blandningen i en ugnssäker form. Salta och peppra. Stek mjuka i ugnen, ca 20 minuter.

Tillsätt lök och soltorkade tomater och rör runt. Lägg på ett fat, smula över getost och strö över pinjenötter.

Gott till exempelvis kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...