Meny

Rostad pumpa med mangold, ricotta och citron

4–6 portioner

1 Hokkaidopumpa, skalad och klyftad
1 vitlöksklyfta, hackad
3 msk olja
salt och peppar
ca 100 g mangold
3 kvistar färsk basilika
100 g ricottaost
½ citron, saft och fint rivet skal

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg pumpaklyftorna på en smör­pappers­klädd plåt. Vispa ihop vitlök och 2 msk olja en skål. Ringla över pumpan. Salta, peppra och vänd runt. Rosta i ugnen 15–20 minuter. 

Skär mangoldstjälken i tunna skivor och bladen i lite grövre bitar. Lägg mangolden på pumpaplåten när det återstår ett par minuter av pumparostningen. Vänd runt och låt mangolden mjukna. 

Smaksätt ricottan med salt, peppar, fint saft- och skal från citron samt resterande olivolja. Strimla basilikan och rör i. 

Servera pumpa och ricottakräm till sommarens grillrätter. 

Recept: Ingela Persson

Tips mangold & pumpa

Grönt

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...