Meny

Mangold med tomatsallad & kapris

4 PORTIONER

2 stora blad mangold
1/2 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk kapris
1 lök, tärnad
salt och peppar
2 msk hackad persilja
4 tomater, skivade
1 vitlöksklyfta

Skär bort mangoldstjälken och skär den i tunna skivor, skär bladen i bitar.

Vispa ihop 3 msk av oljan med vinäger, kapris och lök. Smaksätt med salt och peppar och strö i persilja. Lägg tomaterna på ett fat och skeda över dressingen.

Fräs mangoldstjälkarna i resten av oljan i varm panna tills de mjuknar. Riv i vitlök och vänd ner mangoldbladen. Låt fräsa ytterligare en stund. Smaksätt med salt och peppar. Skeda över tomatsalladen. Gott till exempelvis nybakad foccacia och mozzarella.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök, mangold & tomater

Grönt

Mangold

Mangold är faktiskt en släkting till rödbetan, men bladen jämför sig hellre med spenat och kan också i mångt och...