Meny

Croissant med krämiga champinjoner & lagrad ost

2 (ELLER 4 SMÅ) PORTIONER

1 ask champinjoner
1 msk olja
1/2 lök, fint tärnad
1 vitlöksklyfta
1 klick smör
11/2 dl grädde
salt och peppar
2 croissanter
2 msk riven ost, t ex västerbotten, parmesan eller comté

Kvarta champinjonerna och stek gyllene i en het stekpanna i oljan. Tillsätt löken och riv i vitlöken. Låt steka en minut och lägg i smör.

Tillsätt grädde och koka upp, låt småputtra till krämig konsistens och smaksätt med salt och peppar.

Dela croissanterna och stek gyllenbruna och frasiga i torr het stekpanna. Fördela champinjonkrämen på croissanterna och strö över ost. Servera gärna med grönsallad.

Recept: Ingela Persson

Tips champinjon & gul lök

Grönt

Gul lök

Lök har sitt ursprung i sydvästra Asien. Den har odlats så länge som 5 000 år och har i alla år utgjort en viktig...