Meny

Couscoussallad med blomkål och mandel

4 PORTIONER

2 dl couscous
1/2 blomkålshuvud, i små buketter
6–8 champinjoner, tunt skivade
1/2 dl skalade och hackade mandlar
ett par salladsblad, i mindre bitar

VINÄGRETT:
1 vitlöksklyfta, riven
rivet skal av 1/2 citron
2 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
salt och peppar

Koka couscousen enligt för­­pack­ningens anvisningar.

Blanda couscous, blomkål, svamp, mandlar och salladsblad i en skål.

Vispa ihop vitlök, citron, vinäger och olja i en skål. Vänd ner vinägretten i couscoussalladen. Smaksätt med salt och peppar.

Gott till exempelvis kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål & champinjon

Grönt

Champinjon

Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...